vrijdag 8 februari 2008

Servers besteld

De server voor het geoloket is besteld! Het is een stevige jongen geworden met een dubbele 2GHz processor, 32 GB intern geheugen en 2 x 72 GB schijven. Voor de liefhebbers, een HP DL360 G5. De basisinstallatie van de server zal worden uitgevoerd door medewerkers van SSC-ICT (Aad Boer of een van zijn collega's). Op ons verlanglijstje staan in ieder geval: Linux OS, Java 1.6, Tomcat 6, Apache 2.2 en Oracle client 10. De Oracle Spatial database zelf zal worden ondergebracht in de centrale file storage van de TU Delft. Frans Broos en Eric van Zeeland van het SSC-ICT zijn dat nu aan het onderzoeken.

Onze ontwikkelaar Babak Dehghenpour heeft inmiddels de nieuwste versie van de WMS Geoserver binnengehaald en geïnstalleerd (versie 1.6). Ook Mapbuilder komt binnenkort met een nieuwe versie (versie 1.6). Met deze versie is het mogelijk om Google map te gebruiken.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Dat is een stevige server Paul. Laat hem maar snel "de lucht in gaan!"

Andrea Aime zei

Hi. Sorry to write in english but... I don't understand dutch. Yet, reading thru the text of your blog I see a nice server running GeoServer. Given that I've been at TU some years ago (UDMS2000 conference) and that I'm one of the GeoServer developers I really wondering, what are you up to with GeoServer over there? :)
Contact us on the geoserver users mailing list, and let us know :)