woensdag 30 januari 2008

Stand van zaken

Op dinsdag 22 januari 2008 heeft het management van de Bibliotheek TU Delft het projectplan voor de bouw van het Geoloket goedgekeurd. Naar verwachting zullen de eerste resultaten nog voor de zomer in zichtbaar zijn. Het Geoloket wordt in twee fasen opgeleverd: in juli 2008 kunnen de studenten kaartmateriaal printen en downloaden in pdf-formaat, in december 2008 kunnen de studenten ook kaarten ook in een formaat downloaden dat kan worden ingelezen in GIS-systemen. Waar staan we nu? We beschikken over een prototype met de volgende architectuuur.


In de Oracle Spatial database is de volledige TOP10vectorkaart van Nederland geladen. De kaartbestanden kunnen worden bekeken op een schaal van 1:100 tot 1:10.000. Aan de web client moet nog flink gesleuteld worden. De applicatie start met een overzichtsscherm van Nederland op een schaal van (iets minder dan) 2.000.000. Gebruikers moeten nog 4x klikken -met summiere orientatie- voordat zij bij de detailkaarten komen. Dat is te veel, we gaan kaartniveau's toevoegen die het navigeren zullen vergemakkelijken. De applicatie is vanwege licenties, alleen toegankelijk voor medewerkers en studenten van de TU Delft. Zodra wij de toegangsautorisatie op orde hebben zullen we de link naar het Geoloket publiceren in dit weblog. Dit weblog heeft verschillende functies: communicatie tussen de projectleden, communicatie met (test)gebruikers en projectrapportage.

We streven er naar om na de zomer ook historische topografische kaarten (TMK-kaart) en kaarten met hoogte-informatie (AHN kaart) toe te voegen.

Geen opmerkingen: