vrijdag 9 mei 2008

Alterra

Gisteren samen met Babak een bezoek gebracht aan Alterra in Wageningen. Alterra is een onderzoeksinstituut dat deel uitmaakt van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR). Gesproken met Marjolijn Kuyper en Bas Vanmeulebrouk, beide software ontwikkelaar van het centrum Geo-Informatie van Alterra. Via de Alterra GeoDesk wordt digitaal kaartmateriaal beschikbaar gesteld aan de studenten en medewerkers van de WUR. Een mooi voorbeeld is de Topoxplorer waarin verschillende kaarten van hetzelfde gebied gemakkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden. De bronbestanden zijn een mix van vectorkaarten (TOP10, grondsoorten, bodemopbouw) en rasterkaarten (Bonnekaart, TOP25raster, TMK). Deze applicatie is gebaseerd op Flash, zoeken op postcode is mogelijk. Andere toepassingen die Alterra ontwikkeld heeft zijn te vinden op de website van de GeoDesk en Systems. Alterra is samen met 13 organisaties (w.o. de TU Delft) betrokken bij het project Geoloketten.

Alterra heeft veel ervaring met ESRI-software als open source software (geoserver, mapbuilder, openlayers). Nadeel van mapbuilder is dat dit niet in alle browsers goed werkt.

Marjolijn en Bas adviseren ons om veel aandacht te besteden aan de user interface van de applicatie, en hier indien mogelijk een specialist bij te betrekken. Dit gaan we zeker onderzoeken.

Geen opmerkingen: